Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grevens ansjovisfyllda oxrullader i portersås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Svensk klassiker. Rulladerna får puttra i porter som ger en härlig och mustig sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken fint. Hacka persiljan. Mosa ansjovisfiléerna. Blanda samman allt. Lägg ut köttskivorna och salta och peppra dem lätt. Fördela fyllningen på dem. Vik in långsidorna lite och rulla sen samman från kortsidan. Fäst med tandpetare. Bryn några rullader i taget i lite matfett. Lägg sen rulladerna i en gryta. Koka upp ingredienserna till kokspadet och häll det över rulladerna. Låt dem puttra under lock 40-50 min. Ta upp rulladerna och håll dem varma. Sila kokspadet och mät upp det. Fyll på med vatten så att det blir ca 4 dl. Häll det i en kastrull och låt det koka upp. Rör samman grädden med mjölet och vispa ner det i såsen. Smaka av. Lägg ner rulladerna i såsen och låt allt bli genomvarmt.
  2. Bjud rulladerna med t ex kokt potatis, gelé och haricots verts.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Jobenius 31 augusti 2011

    Mungen löber i vann bara man ser receptet. Det skall bli en rolet att pröva. Skåning

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.