Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Porter- och sirapsspjäll

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Receptet kommer från ICA Buffé nr 12 2011

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka ihop porter, soja, sirap, chiliflakes, äppeljuice, lökklyftor och peppar i en kastrull. Låt småkoka ca 10 minuter utan lock.
  3. Gnid in revbenen runt om med salt. Lägg i en ugnssäker form. Häll porterskyn över och ställ in mitt i ugnen. Tillaga 1 timme och 45 minuter. Vänd och ös med skyn ett par, tre gånger per timme.
  4. Ta ut och skär revbenen i portionsbitar. Lägg tillbaka dem i skyn.
  5. Höj ugnsvärmen till 225°C, grill. Sätt in revbenen i ugnen ca 10 minuter, tills de fått rejält med färg. Servera dem varma eller kalla.

Kommentarer (2)

  • Sajsa 19 december 2011

    Spännande!! måste prova :)

  • jenniebl 12 januari 2012

    Helt ljuvliga gjorde dom till jul bordet =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.