Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Porterbräserad rådjursstek

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott :)

Ingredienser

Instruktioner

Putsa steken fri från ytliga hinnor. Skala och skär löken i mindre bitar, krossa enbär och vitpeppar grovt. Blanda porter, soja, vinbärssaft, kryddorna och löken i en rymlig gryta. Smula i buljongtärningarna och ge det hela ett uppkok. Skölj steken under kallt vatten och lägg i grytan, låt bräsera 1 timme. Vänd därefter på steken och bräsera ytterligare en timme (bräsera på svag värme under lock). Sila skyn, reducera till 5 dl. Blanda smör och mjöl till en jämn smet. Tillsätt redningen och grädden. Koka i 5 min. smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • IPO 15 november 2009

    Det här påminner om porterstek. Det tror jag på! Mvh Ingalill

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.