Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Portergryta

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God gryta som går att göra i förväg om man vill.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda porter, svart vinbärssaft, soja, vatten, vitlök, timjan, enbär, svartpeppar och buljongtärningar i en kastrull. Koka upp. Lägg i köttet i omgångar, sänk värmen och låt detta sjuda i ca 45 min (känn så köttet är mört) Blanda vetemjöl och grädde i en redningsbägare. Rör ned redningen i grytan. Låt koka ca. 5 min. Vill man ha mer sås är det bara att öka redningen och ev tillsätta mer buljongtärning. Servera med valfri potatis och grönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • Dintan 19 augusti 2008

    Jättegod. Passar utmärkt när man inte vill göra porterstek!

  • kladdfia 17 oktober 2009

    Supergott! Har gjort den här grytan ett par gånger nu, omöjlig att misslyckas med. Favorit hos hela familjen.

  • bolaget 18 juni 2010

    det står vatten men inte hur mycket å jag som är så dålig att laga mat måsta ha måtten

  • bmos 8 januari 2011

    Supergod portergryta måste jag säga. Trimmade receptet med några smålökar och ett par stänk tabasco och det blev fantastiskt gott. Nästa gång ska det kanske i några skivade morötter också.

  • 541002 26 februari 2011

    supergod portergryta. perfekt att göra dagen innan. Gästerna rensade skålen. Alltså inget kvar till makens matlåda. Tack för att du delade med dig av ditt recept.

  • farmoringer 30 september 2012

    Till de som har problem med vattenmängden. Man brukar räkna 4-5 dl vatten per buljongtärning som man använder.

  • farmoringer 30 september 2012

    Supergott!!

  • farmoringer 30 september 2012

    Supergott!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.