Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Porterkokt vildsvinsstek

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En härligt mör stek som passar utmärkt efter en skön höstpromenad eller som söndagsmiddag året runt. Mörk porter och svarta vinbär ger en ljuvlig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra steken. Skala löken och dela den i mindre. Skala vitlöken och finhacka den.
  2. Smält smöret i en tjockbottnad gryta eller järngryta. Bryn steken runt om. Lägg i lök och vitlök.
  3. Slå över porter, saft och soja. Tillsätt timjan, hel svartpeppar och buljongtärningar. Låt det hela småkoka cirka en timma. Späd eventuellt med mer porter om vätskan kokar ihop för mycket.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och dela rotfrukterna. Lägg dem i en ugnsfast form med olivolja och smör. Salta och peppra. Rosta i ugnen cirka 30 minuter.
  5. Ta upp steken och skär den i tunna skivor. Använd gärna skärmaskin.
  6. Sila stekskyn i en gryta och vispa ner grädden. Koka upp och sjud i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera steken med såsen och de rostade rotfrukter samt svartvinbärsgelé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.