Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Porterkokta oxrullader

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lövbiffen runt en bit gurka. Rulla koka i porter och grädde. Svårare är det faktiskt inte att servera en riktig festmåltid

Ingredienser

Instruktioner

Dela saltgurkan på längden i fyra stavar. Rulla in en stav i varje lövbiff och fäst med en tandpetare. Smält en klick smör i en djup stekpanna eller gryta, och bryn ruladerna runt om. Häll på porter och saft, sänk värmen och lägg på locket. Låt det hela småputtra på svag värme i cirka 30 minuter. Häll på grädden och låt det hela koka ihop i ytterligare 10 minuter. Smaka av såsen med Soja och peppar. Sötare blir såsen med lite mer saft. Servera med potatismos, sallad och rårörda lingon eller gelé.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • gundysie 24 februari 2008

    Underbart goda. En riktigt härlig måltid. Tack ! Vivianne Hedberg - Svensson

  • lazzzzz0 6 januari 2009

    Oxrullader med porter. Får det att vattnas i munnen på mig.

  • lazzzzz0 6 januari 2009

    Oxrullader med porter. Får det att vattnas i munnen på mig.

  • lazzzzz0 16 januari 2009

    Jag har nu lagat dina rullader. Ätit o njutit. Mmmm. Fick lite lite hjälp i köket. Det behövs ibland. Full pott. Lars.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.