Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Portermarinerad viltgryta med kantareller

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Njut av vilda smaker i en mustig gryta fylld med kantareller.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka vitlöken. Skala och grovhacka lök och rotfrukter. Blanda portvin, vitlök, krossade enbär och timjan till en marinad. Tillsätt löken och rotfrukterna. Lägg i köttet och låt dra i kylen i minst 1 dygn.
  2. Ta upp köttbitarna ur marinaden och bryn dem i olja i en stor gryta. Slå över marinaden med rotfrukterna och tillsätt därefter viltbuljongen. Låt koka under lock tills köttet är mört, ca 1½ timme.
  3. Rensa och dela kantarellerna och stek dem i smör i en stekpanna. Tillsätt kantareller, smulad ädelost, grädde, soja och svartvinbärsgelé i grytan. Red av med maizena och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda i ca 5 minuter.
  4. Servera grytan tillsammans med kokt potatis och garnera med hackad persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.