Njut av vilda smaker i en mustig gryta fylld med kantareller.
Instruktioner
- Skala och finhacka vitlöken. Skala och grovhacka lök och rotfrukter. Blanda portvin, vitlök, krossade enbär och timjan till en marinad. Tillsätt löken och rotfrukterna. Lägg i köttet och låt dra i kylen i minst 1 dygn.
- Ta upp köttbitarna ur marinaden och bryn dem i olja i en stor gryta. Slå över marinaden med rotfrukterna och tillsätt därefter viltbuljongen. Låt koka under lock tills köttet är mört, ca 1½ timme.
- Rensa och dela kantarellerna och stek dem i smör i en stekpanna. Tillsätt kantareller, smulad ädelost, grädde, soja och svartvinbärsgelé i grytan. Red av med maizena och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda i ca 5 minuter.
- Servera grytan tillsammans med kokt potatis och garnera med hackad persilja.
Publicerat den
16 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar