Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Portions-Janssons frestelse

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Detta recept hittad jag i någon tidning. Smart sätt att göra Janssons på. Har inte provat det ännu men ska göra det till jul. Har provat detta nu och det blev godkänt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv potatisen. Potatisen måste vara i ganska små bitar annars blir det jobbigt att få ner i muffinsformarna. Strimla löken och bryn försiktigt i lite smör eller margarin. Låt svalna.
  2. Hacka ansjovisfiléerna. Blanda alla ingredienser utom smör och ströbröd, krydda med lite salt och nymalen vitpeppar.
  3. Fyll muffinsformarna och toppa med en liten smörklick och ströbröd. Använd gärna en sked att portionera ut grädden i efter hand.
  4. Baka frestelserna i ugnen på 175 grader i 20-30 minuter tills de blir härligt gyllenbruna. Frestelserna blir stadigare och lättare att hantera om du använder dubbla muffinsformar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • u54123033 15 december 2011

    Skall pröva denna frestelse men kommer att använda formar av folie som finns i samma storl.God Jul !

  • vanillalover 27 november 2012

    Gjorde dom i 1 portions folieformar, statigt och bra. Dock räckte det inte på långa vägar med 20-30 min! Hade mina inne i närmare 1 tim...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.