Saftiga små bröd med en härligt rosa färg som muntrar upp en kylig höstdag.
Instruktioner
- Häll havregryn och grahamsmjöl i en bunke. Häll 3 dl kokhett vatten över och låt det stå och dra i ca 5 minuter. Värm 1 dl vatten till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med vattnet.
- Häll jästen över grynblandningen och tillsätt salt, sirap och de rivna rödbetorna. Tillsätt smöret och mjölet, lite i taget. Arbeta degen i maskin ca 5 minuter eller 10 minuter för hand. Låt degen jäsa under plastfolie i 45 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela degen i 12-15 bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.Låt dem jäsa i ytterligare 30 minuter. Pensla bröden med vatten och strö på flingsalt och pumpakärnor. Grädda bröden mitt i ugnen i 15-20 minuter och låt dem svalna under en bakduk.
Publicerat den
28 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar