Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Portionsbröd med rödbetor

 
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

Saftiga små bröd med en härligt rosa färg som muntrar upp en kylig höstdag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll havregryn och grahamsmjöl i en bunke. Häll 3 dl kokhett vatten över och låt det stå och dra i ca 5 minuter. Värm 1 dl vatten till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med vattnet.
  2. Häll jästen över grynblandningen och tillsätt salt, sirap och de rivna rödbetorna. Tillsätt smöret och mjölet, lite i taget. Arbeta degen i maskin ca 5 minuter eller 10 minuter för hand. Låt degen jäsa under plastfolie i 45 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Dela degen i 12-15 bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.Låt dem jäsa i ytterligare 30 minuter. Pensla bröden med vatten och strö på flingsalt och pumpakärnor. Grädda bröden mitt i ugnen i 15-20 minuter och låt dem svalna under en bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.