Hur goda som helst med oliver och soltorkade tomater!!
Instruktioner
- Smula jästen i en degbunke, lös upp den med det fingerljumma vattnet och oljan.
- Rör ner salt och durumvetemjölet.
Arbeta in vetemjölet. Knåda degen ordentligt till den blir blank och fin.
- Låt degen jäsa övertäckt ca 45 minuter.
- Ställ 15 stora muffinsformar på en plåt.
Dela degen i 15 delar och lägg dem i formarna.
Låt bullarna jäsa i 20 minuter.
Tryck ner tomatbitar och pensla med rikligt med olivolja.
Stick ner färska rosmarinkvistar eller strö över torkad.
Avsluta med att strö över flingsalt.
- Grädda bullarna i ugnen i 250º ca 10 minuter.
Publicerat den
20 augusti 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
detta var gott
Supergoda! Ett tips är dock att smörja formarna innan med lite smör eller olja - mina fastnade ganska mycket. Plus att trycka ner oliver och tomater ordentligt i degen för annars ploppar de upp igen! Dessa blev mycket uppskattade vid ett litet kalas igårkväll. Vi kommer att göra dem många gånger!