Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Portugisisk fläskstek

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

I Portugal kan man verkligen konsten att ugnssteka en fläskstek så att den blir helt perfekt. Prova det här receptet med massor av smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Stöt vitlöken i en mortel med 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, ½ krm kajennpeppar och paprikapulver. Gnid in köttet med kryddpastan. Lägg köttet i en ugnsfast form, täck över och låt vila i rumstemperatur.
  2. Skala schalottenlökarna och skär dem i halvor eller fjärdedelar. Hetta upp olivoljan i en gryta och fräs löken i oljan. Tillsätt vinet och smaksätt med salt och svartpeppar. Låt puttra under lock tio minuter.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Fördela löken och skyn runt köttet i den ugnsfasta formen och sätt in i ugnen. Stek i ugnen cirka 60 minuter och ös steken då och då med buljongen och med skyn i formen.
  4. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär fruktköttet i bitar och lägg i formen med köttet. Fortsätt steka i ugnen ytterligare cirka 30 minuter. Om du använder köttermometer så ska innertemperaturen bli 65 grader.
  5. Värm ett uppläggningsfat. Ta ut steken och lägg den på fatet. Låt den vila under aluminiumfolie tio minuter.
  6. Skiva steken och servera den med löken och skyn från formen samt eventuellt bröd att doppa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.