I Portugal kan man verkligen konsten att ugnssteka en fläskstek så att den blir helt perfekt. Prova det här receptet med massor av smaker.
Instruktioner
- Skala och hacka vitlöksklyftorna. Stöt vitlöken i en mortel med 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, ½ krm kajennpeppar och paprikapulver. Gnid in köttet med kryddpastan. Lägg köttet i en ugnsfast form, täck över och låt vila i rumstemperatur.
- Skala schalottenlökarna och skär dem i halvor eller fjärdedelar. Hetta upp olivoljan i en gryta och fräs löken i oljan. Tillsätt vinet och smaksätt med salt och svartpeppar. Låt puttra under lock tio minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader. Fördela löken och skyn runt köttet i den ugnsfasta formen och sätt in i ugnen. Stek i ugnen cirka 60 minuter och ös steken då och då med buljongen och med skyn i formen.
- Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär fruktköttet i bitar och lägg i formen med köttet. Fortsätt steka i ugnen ytterligare cirka 30 minuter. Om du använder köttermometer så ska innertemperaturen bli 65 grader.
- Värm ett uppläggningsfat. Ta ut steken och lägg den på fatet. Låt den vila under aluminiumfolie tio minuter.
- Skiva steken och servera den med löken och skyn från formen samt eventuellt bröd att doppa.
Publicerat den
16 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar