Saftiga och smakrika fikon som serveras med en god kokosglass och rostade kokosflingor.
Instruktioner
- Portvinsinkokta fikon:
- Klipp bort den hårda kvisten på fikonen. Koka upp socker, vatten och portvin i en liten kastrull. Låt det sjuda ca 5 minuter.
- Lägg i fikonen och sjud ytterligare ca 4-5 minuter. Fikonen ska vara mjuka men de får inte koka sönder. Låt fikonen svalna i lagen.
- Kokosglass:
- Koka upp mjölk, grädde och kokosgrädde i en rostfri kastrull. Vispa äggulor och socker luftigt. Häll den varma gräddmjölken över gulorna i en jämn stråle, vispa under tiden.
- Häll tillbaka allt i kastrullen. Sjud blandningen till 85 grader eller tills den börjar tjockna under kraftig vispning. Ta av från värmen, det får inte koka.
- Häll upp massan i en bunke och kyl ner i ett kallt vattenbad. Häll massan i en glassmaskin. Kör i glassmaskinen tills glassen är fast och krämig.
- Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de får en gyllenbrun färg.
- Ställ in glassen i frysen 1-2 timmar och servera den därefter. Strö över kokosflingorna.
- Servera de portvinsinkokta fikonen med glassen.
Publicerat den
13 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar