Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Portvinsinkokta fikon med kokosglass

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga och smakrika fikon som serveras med en god kokosglass och rostade kokosflingor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Portvinsinkokta fikon:
  2. Klipp bort den hårda kvisten på fikonen. Koka upp socker, vatten och portvin i en liten kastrull. Låt det sjuda ca 5 minuter.
  3. Lägg i fikonen och sjud ytterligare ca 4-5 minuter. Fikonen ska vara mjuka men de får inte koka sönder. Låt fikonen svalna i lagen.
  4. Kokosglass:
  5. Koka upp mjölk, grädde och kokosgrädde i en rostfri kastrull. Vispa äggulor och socker luftigt. Häll den varma gräddmjölken över gulorna i en jämn stråle, vispa under tiden.
  6. Häll tillbaka allt i kastrullen. Sjud blandningen till 85 grader eller tills den börjar tjockna under kraftig vispning. Ta av från värmen, det får inte koka.
  7. Häll upp massan i en bunke och kyl ner i ett kallt vattenbad. Häll massan i en glassmaskin. Kör i glassmaskinen tills glassen är fast och krämig.
  8. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de får en gyllenbrun färg.
  9. Ställ in glassen i frysen 1-2 timmar och servera den därefter. Strö över kokosflingorna.
  10. Servera de portvinsinkokta fikonen med glassen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.