- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
När jag var i Madrid sist, blev jag bjuden hem tll min
gode vän Manuels mamma, hon bjöd på denna enkla
men ack så goda maträtt.
Instruktioner
- Dela kycklingklubborna i två delar, salta och peppra,
bryn dem runt om, så de får vacker färg. Lägg dem i en gryta.
- Skålla tomaterna, dra av skinnet och ta ut kärnorna,
hacka dem. Lägg i samma gryta som kycklingen.
- Stek löken mjuk, tillsätt vitlöken, stek dem i några
min, de får inte ta färg, lägg över i grytan.
- Smula sönder buljongtärningen över grytan, häll
på portvinet, låt det koka upp, sänk värmen, häll
ev på lite vatten, lägg i plommonen och dragon.
Smaka av.
- Låt grytan småkoka i ca 45 min, eller tills kycklingen
är klar, rör om ett par gånger under tiden, så den
inte bränns i botten.
- Serveras gärna med ugnstekta potatisklyftor och
kokta grönsaker eller sallad till.
Publicerat den
15 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ber att få tacka Manuels mamma så jätte mycket för denna fantastiska goda och enkla rätt , kommer att lagas fler gånger. Från en riktig "receptoman"
Hejsan en liten fråga. Detta låter supergott, undrar dock om man kan plocka bort plommonen/russinen eller om det är en nödvändig ingrediens för smakens skull? Tacksam för svar :)
Jösses vad det blev gott! Hade inte förväntat mig det eftersom jag inte gillar frukt i min varma mat, men hade absolut inget emot plommonen (tror inte det blir sa gott med russin....). Eftersom jag glömt köpa klyftpotatis fick jag fixa det själv med följande recept http://www.matklubben.se/recept/frasig_klyftpotatis_77602.html <-- Super goda. Blev en lyckad middag!