Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Portvinsmarinerade revben

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Ett recept som jag fick i från Italien, har inte lagat den förrän nu, fick tummen upp av alla i familjen, även barnbarnen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop, portvin, balsamvinäger, olja, vatten, krossad vitlök och timjan. Skär revbenen i mindre bitar, lägg dem i dubbla plastpåsar och häll marinaden över dem, förslut så luftfritt som möjligt påsarna och ställ dem i en bytta i kylskåpet, vänd påsen några gånger, revbenen skall marineras över natten.
  2. Nästa dag, ta upp köttet ur marinaden och torka köttet lätt, spar marinaden till att späda grytan med. Skär löken i strimlor och moroten i mindre bitar. Stek revbenen i omgångar och lägg i en gryta, stek lökstrimlorna och morotsbitarna och lägg i grytan. Häll på marinaden , låt det koka upp och sänk sen värmen till att den bara sjuder. Lägg i buljongtärningarna och peppra, tillsätt även cayennepeppar. Låt den småkoka i ca 2-2½ timma.
  3. När köttet lossnar från benen så är den klar, tillsätt 1 tsk svartavinbärsgele och grädden red såsen med mjöl, låt den koka upp, klart. Serveras med grönsaker och potatis

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.