Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Portvinsstekt rådjurssadel

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Festmiddag!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på ugnen 175 grader. Skär grönsakerna till fina strimlor (julienne). Lägg dem i en ugnsform och klicka på smöret. Gnid in köttet med kryddorna och lägg lite på grönsakerna. Lägg köttet på grönsakerna och slå på buljongen och portvinet. Ställ in i ugnen. Ös köttet 3-4 gånger under tillagningen. Köttet är klart efter 1-1 1/2 timme. Skär bort fileerna från sadeln och skär de i skivor. Sila skyn och red av med mjöl. Servera med tex råstekt potatis, gratäng eller pommes

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.