Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falukorv i lergryta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Bra rätt som sköter sig själv i 40 minuter + 10 minuter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att lägga lergrytan i blöt i minst 15 minuter. Skåra falukorven i skivor ca 3 cm som håller ihop för att stoppa i äppelskivor, ungefär 5-10 mm tjocka. Smeta på senap av den sort du vill, är den stark ta hälften av en söt. Om du vill kan du klämma på lite tomatketchup (inte så mycket). Låt korven vila.
  2. Tomatsåsen: Under tiden skala och hacka (den gula) löken fint. Fräs den mjuk i fettet i en kastrull. Tillsätt tomaterna med sitt spad, tomatpurén (efter smak) och alla kryddorna. Pressa i vitlöken. Lös upp buljongtärningen i vattnet (jag kokar upp vattnet först)och häll i. Koka såsen i 10-15 minuter och smaka av. Häll över tomatsåsen jämt över korven så att den rinner ut och ner i grytan. Ställ in i kall ugn, 200 grader i 40 minuter. Ta ut grytan. Strö över den rivna ost du tycker om. Ställ in i ugnen utan lock tills osten får en härlig färg ca 10 minuter. Serveras med vad du vill, allt passar från sallad till potatis.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Queenie 2 oktober 2013

    Kanongott, kommer att göra fler gånger. Tack för receptet.

  • EKC6150 5 november 2014

    Det här blev gott.Fäljde receptet bortsett från att vi hade mycket paprika hemma så jag tog en röd paprika skar den i ganska små bitar och tillsatte den i tomatsåsen.Tack för receptet Med vänlig hälsning, Jocke

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.