Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med rökt lax, rädisor och gurksallad

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Cheesecaken passar på buffébordet till konfirmationen, studenten, midsommarafton m fl tillfällen. Låt den vila i minst 6 timmar, gärna över natten. Garnera med rädisor, gurka och dill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula kavringen i en matberedare. Smält matfettet. Rör ihop och tryck sedan ut massan i en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt enligt förpackningens anvisning.
  3. Tärna potatis, lax och ägg fint. Skär gräslöken fint. Riv det yttersta skalet på citronen.
  4. Blanda potatis, lax, ägg, gräslök och citronrasp med crème fraiche och philadelphia. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft.
  5. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem på låg temperatur i en kastrull. Blanda ner lite av lax-potatisblandningen i gelatinet och se till så att det blandas. Tillsätt resten av blandningen och blanda ordentligt.
  6. Häll fyllningen i formen, jämna till ytan och ställ i kylen minst 6 timmar.
  7. Ansa rädisorna och skär dem i små klyftor. Skala, kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Skär dillen grovt.
  8. Blanda rädisor, gurka och dill med 1 msk citronsaft och rapsolja.
  9. Garnera cheesecaken med grönsakerna.
  10. Tips: Jag gjorde den med gravad lax
  11. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ros 7 juni 2010

    En underbart god och mättande cheesecake som uppskattades av våra vänner!!!

  • Olaholma 14 juli 2010

    Jag gjorde denna som förrätt till en trerättersmeny. Blev verkligen uppskattad av mina gäster. Rekommenderas varmt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.