Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiska grönsaker i ugn

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här rätten är vegetarisk och god som ensamrätt tillsammans med ett gott bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och tärna potatisen i 1– 2 centimeter stora kuber. Skär squashen i knubbiga bitar, klyfta tomaterna, skär löken i klyftor och hacka vitlöken.
  2. Blanda grönsakerna i en ugnssäker form. Häll över de konserverade tomaterna, olivoljan och timjan. Krydda med salt och peppar och blanda om.
  3. Stek grönsakerna i mitten av ugnen tills de är mjuka, speciellt potatisen. Det tar cirka 45 minuter.
  4. Fördela oliverna över grönsaker-na och smula över fetaosten när ungefär 10 minuter av stektiden återstår.
  5. Pressa över citronsaften.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Gnagett 4 oktober 2008

    En underbart god gratäng, antingen som den är eller tillbehör till kött eller kyckling. Det blir en favorit.

  • Okänd 15 november 2008

    underbart enkel och godrätt, rekommenderas!

  • Nell 5 januari 2009

    Riktigt gott och den är enkel att förbereda. Serverade den idag till lax inlindad i prosciutto. En klar favorit som kommer göras fler gånger. Kan säkert med fördel även innehålla andra rotfrukter och grönsaker som rotselleri, palsternacka, morötter, aubergine, paprika, kanske även svamp mm. Det blir att prova vid nästa tillfälle. Kryddningen kan säkerligen också varieras, rosmari, timjan, basilika, persilja, oregano, mejram etc. kanonrätt för oss som gillar grönsaker. Tidigare har jag gjort varianter utan krossade tomater och färska tomater och det här var mycket godare tyckte familjen. Att sedan ha fetan ovanpå var pricken över i:t. :-)

  • anmawa 22 februari 2009

    Jag gjorde en variant på det här i går. Ungdomarna ville inte ha det vegitariskt så det blev falukorv och tsatsiki till.Detta tycker jag även att man kan ha som grekisk pyttipanna med marinerad kyckling eller fläskfile över. För detta receptet var godare och magrare än mitt orginal

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.