Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Squashsoppa med potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det är praktiskt att ha färdiglagad soppa i frysen. Portionsförpacka den så blir det lätt att tina och servera just det antal portioner som går åt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka den gula löken eller skölj och strimla purjolöken. Skala och skiva potatisen, skölj och skiva squashen. Låt bujongen koka upp i en kastrull. Lägg i grönsakerna och myntan eller körvel. Låt koka på svag värme under lock tills grönsakerna är mjuka, ca 15 min. Sila av kokspadet och spara det. Finfördela grönsakerna med lite av spadet i mixern eller matberedare.
  2. Blanda grönsakspurén med resten av spadet i en kastrull. Vispa i crème fraiche och hetta upp soppan på nytt. Smaksätt ev. mer. Kyl soppan så snabbt som möjligt innan den förpackas och fryses in. Tina och värm soppan på svag värme i en kastrull. Soppan är också god kall.
  3. Lagringstid i frysen: Högst 3 månader

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.