Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis och purjolökssoppa med pancetta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En enkel men god soppa

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Ansa och tvätta purjolöken och skär den i mindre bitar, gör likadant med löken. Hetta upp lite olivolja i en gryta och svetta potatis, lök och purjo tills den mjuknar något. Smula ner buljongen och slå på nästan allt vatten, spara 1 dl för att kunna justera konsistensen.
  2. Låt soppan koka tills potatisen är färdig och mixa med en stavmixer till önskad konsistens och slå på grädden och låt det koka upp.
  3. Stek pancettan hårt utan tillsatt fett i pannan, låt rinna av på lite papper. Hacka den ena skivan och använd som topping och den andra skivan som dekoration.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • aynjoh 17 december 2015

    Lagat soppan idag. Mycket god och krämig. En klar 5:a. Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.