Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis - Pommes Allumettes

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Samlar några klassiska potatisar under rubriken 'Potatis'

Ingredienser

Instruktioner

Skär skalade potatisar först i tunna skivor, sedan till tändstickstunna strimlor. Spola potatisstrimlorna i kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt, helst på en handduk. Hetta upp en kastrull med olja till ca 180 grader C, eller tills du ser en svag rökslinga från oljan. Lägg i potatisen lite i taget m.h.a. en hålslev och frittera under lätt omröring tills potatisen fått en gyllenbrun färg. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt. Vid serveringen kan Pommes Allumettes värmas några minuter i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.