Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och gräslöksomelett med rom och gräddfil

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god och annorlunda omelett med svenska sommarsmaker – fiskrom, rödlök, dill och gräddfil. Det går lika bra med lax - forell eller löjrom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 °.
  2. Skiva potatisen och finhacka schalottenlöken.
  3. Hetta upp gjutjärnspannan och fräs schalottenlök i smör utan att den tar färg. Tillsätt potatisen och krydda med salt och peppar. Vänd ner gräslöken och skaka pannan så att potatisen fördelas jämnt över bottnen.
  4. Vispa ihop äggen och blanda i grädde och mjölk.
  5. Häll blandningen över fyllningen i pannan och låt stå någon minut på svag värme.
  6. Sätt in stekpannan med omeletten i ugnen och baka den i 11–13 minuter, så att den stannar.
  7. Servera omeletten i pannan med gräddfil, lök, dill, rom och citron i skålar vid sidan av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.