Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och köttfärsgratäng à la Queenie Potatis- och köttfärsgratäng à la Queenie
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En av mina favoritgratänger! Den här lagade min dotter till mig i dag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och koka dem i 5 minuter. Låt kallna.
  2. Skiva löken och stek den mjuk.
  3. Stek köttfärs ihop med en hackad lök. Krydda med timjan, svartpeppar, citronpeppar, lite curry, cayennepeppar - eller dina favoritkryddor. Häll i ca 1 dl grädde och låt puttra ihop.
  4. Varva potatis, köttfärsröra, stekt lök i en form. Häll på ca 3 dl grädde, för såsigare konsistens tar man mer. Häll över gratängost.
  5. Gratinera i ugnen, 225 grader, cirka 1-1½ timma. Lägg på folie i början som du tar bort när det är ca 20 minuter kvar.
  6. Servera med en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (18)

  • L-ann 4 april 2008

    Mycket gott! Gjorde denna igår och det blev smaskens! Gjorde som du skrev att jag tog mina egna favorit kryddor. Tack för ett smaskigt recept!

  • johanna79 6 augusti 2008

    Jo den var väl o.k. Men godare har jag ätit!

  • isakssonvistrom 27 januari 2009

    Jättegod vardagsrätt, den gör jag igen!

  • johanna79 11 juni 2009

    Har nu gjort denna rätt flera gånger. Måste höja mitt betyg från en trea till en femma! Blandningen av kryddorna gör den suveränt god, min man kan inte sluta äta när den står på bordet... MVH Johanna

  • agda52 8 september 2009

    Tack!! För ett jättegott recept. Uppskattat av hela familjen. Ändrade lite: Fläskfärs 3 gula lökar o en rödlök. Lite soja

  • mafia 25 september 2009

    Smaskens!

  • maisac 28 oktober 2009

    Jag har gjort en del Queenie-recept tidigare, så jag tyckte att jag kunde göra dubbel sats utan risk. Queenie har gjort det igen! Jättegott, på min ära. Min blev spicy, det behövs inte ens vitlök, nästa gång ska jag prova med vitlök i alla fall. Jag tycker dock att ingenting saknas då jag äter denna jätegoda gratäng. Tack Queenie!

  • Schnitt 5 april 2010

    Lovely! Detta lät riiiktigt najs! Sparat och blir morgondagens middag!

  • cutelillamygirl 7 april 2010

    Har bjudit på det här två gånger, och både vi och gästerna tyckte det var väldigt gott. Andra gången använde jag mer grädde än det står i receptet, tyckte det blev en aning för lite vätska i. Och så hade jag i mer färs, än det som står i receptet. Citronpepparen gav en väldigt fin smak.:)

  • bubba80 23 juni 2010

    Denna gjordes till middag igår....supersmarrig =) Alla i familjen gillade rätten och det blev endast ett litet hörn kvar till idag. 5 poäng från oss blev det =)

  • Polish 31 juli 2010

    Riktigt gott, köpte chilli och använde det istället för Cayennepeppar och slängde i en hel del vitlök samt tabasco, blev riktigt hett och gott. Räckte dock bara för 2 personen, men å andra sidan så äter jag en hel del!

  • inascott 18 januari 2011

    Kanongott! Tack för receptet♥

  • Mumsfilibabba2 23 maj 2011

    Wow så gott! Alla åt som bara den. Tog alla kryddor du sa men bytte timjan mot oregano. Tillsatte även en köttbuljongtärning i färsen tillsammans med 1 dl vatten istället för grädde. Kryddade lite extra mellan varven med salt, pommeskrydda och paprikapulver. Hade bara in lök i också. Tackar och bockar.

  • stinakaati 2 augusti 2011

    Kanongott! La till ett lager med färska champinjoner och det blev riktigt bra.

  • plats 26 januari 2012

    Jättegott:) Kommer göra igen.

  • amoz 8 december 2012

    Supergott och lätt att göra! Full pott från mig!

  • Bappi 6 januari 2013

    Full pott med poäng :-) Bra tips med att förkoka potatisen! Underbar kryddsättning plus det var jättegott/kram

  • Kochang 3 februari 2013

    Gjorde denna igår kväll, och det var inte sista gången. Smakade mycket bra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.