Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och linsbullar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En klassiker med twist! Goda potatisbullar som ger extra proteintillskott genom de röda linserna. Läckert att servera med rårörda havtorn, men har du inte havtorn så fungerar lingon lika bra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen, låt svalna. Pressa potatisen i en potatispress och blanda med de avsköljda linserna. Tillsätt ägg, vetemjöl och salt.
  2. Forma till små bullar, platta till och vänd dem i mandelmjöl eller ströbröd. Stek plättarna i smör på medelvärme tills de har fin stekyta.
  3. Rör bär och socker tills bären tinat och sockret lösts upp.
  4. Servera bullarna med de rårörda bären.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.