Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och morotsgratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna gratäng är ett utmärkt alternativ till vanlig potatis. Om gratängen serveras som huvudrätt så räcker den till fyra personer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Skölj, skala och riv potatis och morötter grovt. Ansa, skölj och strimla purjolöken fint. Riv osten.
  2. Blanda potatis och morot med purjolök och crème fraiche i en stor skål. Tillsätt 3 dl av den rivna osten och krydda med salt och peppar.
  3. Smörj en ugnsfast form lätt med matfett och häll ner blandningen i den. Jämna till ytan och strö över resten av osten. Grädda i ugnen i 1 timma eller tills grönsakerna känns mjuka. Täck över formen med aluminiumfolie de sista 20 minuterna så bränns inte ytan. Servera gratängen varm.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • cissilisa 21 augusti 2012

    Så sjukt gott! Ett maffigt tillbehör som verkligen rekommenderas!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.