Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och purjolöksoppa med gröna ärtor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Från Icatidningen Buffé någon gång på 90-talet.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och dela potatisen i mindre tärningar. Snitta, skölj och skär purjolöken i mindre bitar. Lägg allt i vattnet med buljongtärningen och häll i ärtorna också. Koka upp och låt koka cirka 8-10 minuter eller till dess att potatisen blivit mjuk. Ta en stavmixer och mixa ihop allt i grytan till en soppa, låt få ett uppkok och klicka i crème fraichen. Gott med knäckebröd till. Lätt att göra dubbel sats.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.