Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och sellerisoppa med blåmögelost och pumpakärnor

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Len soppa som toppas med smakrik ost och knapriga pumpakärnor. Fröna är även goda att bytas ut mot solrosfrön eller hasselnötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatis, rotselleri och lök. Hacka löken och skär potatis och selleri i mindre bitar. Fräs löken mjuk i oljan. Tillsätt potatis och selleri.
  2. Häll på vatten, buljongtärningar och pressad citron. Koka upp och låt koka tills allt är mjukt, ca 20 minuter.
  3. Rosta pumpakärnorna i medelvarm torr stekpanna eller i ugn vid 150 grader ca 5 minuter.
  4. Mixa soppan slät med mixerstav. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citron. Värm den.
  5. Toppa soppan med smulad blåmögelost och pumpakärnor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.