Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och tonfisksallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tillsätt en burk tonfisk till salladen med sina enkla solmogna ingredienser och du får en billig, mättande och fantastiskt god huvudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg potatisen i en kastrull och fyll på vatten tills potatisen precis är täckt. Koka upp på medelvärme. Lägg bönorna i en ångkokningsinsats eller korg och placera den ovanpå potatisen. Täck över med lock och ånga bönorna i 5 minuter.
  2. Ta bönorna från värmen och kyl ner dem. Fortsätt koka potatisen tills den är mjuk, ca 15 minuter. Lägg potatisen i en skål och häll över dressingen. Låt svalna.
  3. Riv salladen i munsstora bitar och lägg bitarna i en salladsskål. Skiva gurkan och tillsätt den. Ansa och skiva rädisorna och lägg dem i skålen. Halvera och tillsätt tomaterna. Blanda till sist ner potatis, dressing och gröna bönor.
  4. Blanda försiktigt ihop salladen. Skär äggen i fjärdedelar och lägg ägg och tonfisk ovanpå salladen. Strö över kapris och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.