Idag torsdag 2010-11-25 när snön yr runt stugknuten och det är -4 grader i Uplands Wäsby bjuder jag på en mustig och värmande gryta till middag.
Instruktioner
- Skär korven i "lagom" stora tärningar.
Fräs korven i en gjutjärnsgryta.
- Ta upp korven.
- Skala och skär potatisen i lagom stora tärningar.
Fräs potatisen i en gjutjärnsgryta.
- Skala och skär soppgrönsakerna och skär i lagom stora bitar.
- Bryn soppgrönsakerna tillsammans med potatisen.
Lägg i korven.
- Tillsätt vatten så att det nästan täcker innehållet.
Tillsätt buljongtärning, pepparkornen, lagerblad och soja.
- Låt allt koka sakta under lock till potatisen och grönsakerna är färdigkokta.
- Smaka av med salt och peppar.
Servera i djupa tallrikar och sked och med gott bröd till.
Strö gärna över persilja eller timjan.
Publicerat den
25 november 2010
Skriv kommentar