Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis-korvgryta

 
Skriv ut

Idag torsdag 2010-11-25 när snön yr runt stugknuten och det är -4 grader i Uplands Wäsby bjuder jag på en mustig och värmande gryta till middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär korven i "lagom" stora tärningar. Fräs korven i en gjutjärnsgryta.
  2. Ta upp korven.
  3. Skala och skär potatisen i lagom stora tärningar. Fräs potatisen i en gjutjärnsgryta.
  4. Skala och skär soppgrönsakerna och skär i lagom stora bitar.
  5. Bryn soppgrönsakerna tillsammans med potatisen. Lägg i korven.
  6. Tillsätt vatten så att det nästan täcker innehållet. Tillsätt buljongtärning, pepparkornen, lagerblad och soja.
  7. Låt allt koka sakta under lock till potatisen och grönsakerna är färdigkokta.
  8. Smaka av med salt och peppar. Servera i djupa tallrikar och sked och med gott bröd till. Strö gärna över persilja eller timjan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.