Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis Galette med bacon

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Väldigt mäktig men mycket god! Till kötträtter eller som en egen liten rätt på buffén

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen. Torka av dem på hushållspapper. Smörj en pajform med smöret och täck den som en stjärna med baconskivor från mitten och utåt så att andra hälften hänger utanför formen. Täck baconbotten med potatisskivor, salta och peppra. Strö över den rivna osten, vitlök och smulad basilika och fortsätt att varva potatis, ost och kryddor.
  2. Avsluta med att vika in baconskivorna mot mitten så att hela formen täcks av bacon. Täck hela ytan med folie och ett lock på det. Grädda i ugnen 1-1 ½ timme. 200 º Låt Galetten stå och vila 15 minuter innan du stjälper upp den på ett uppläggningsfat. Torka bort ev. överflödigt fett och garnera med gräslöksstråna.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • epi 1 mars 2009

    Suverät gott:) Fin blev den också. Vi hade råkostsallad till och kommer göra den många fler gånger. 4 stjärnor från oss Vi hade 225 grader och lite hyvlat smör över dock inte 25g. Sen tycker jag inte att det räcker till 8 personer. Vi var 5 och då kunde vi nog ha velat ha en bit till. Lagom till 4 som ensamrätt tror jag.

  • Bumbis 22 juli 2011

    Vad glad jag blev att jag hittade denna här. Fanns med i Matmagasinet för "100" år sedan men jag orkade inte leta igenom alla tidningar. Det är hur god som helst och bra att förbereda och sedan bara värma. Har alltid haft kött till och då räcker den till ca 8 st.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.