Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis och kasslergratäng med vitlök och parmesan.

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Enkelt och gott! Ett plus att alla ingredienser läggs i råa och sen sköter sig själv i ugnen vilket gör att det går otroligt snabbt, sen medans den står i ugnen kan man göra annat som man måste hinna med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Börja med att skala och skiva potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Strimla sendan löken i den storlek man vill ha, jag vill ha lite större bitar så jag delar den på hälften och sedan skivar den i bågar. Lägg potatisskivorna i botten på en ugnssäker form och ha sedan över löken. Strimla paprikan och lägg i formen över löken. Salta och peppra.
  3. Ta fram kasslern och skär bort fettet, skär den i stavar, kuber eller skivor det man själv önskar. Lägg över kasslern i formen med potatisen och löken.
  4. Blanda sedan grädde, creme fraich och sambal i en skål, pressa i vitlöken. Riv parmesanosten och blanda i den. Häll gräddblandningen i formen över potatisen och kasslern. Lägg över skivad mozarellaost och ställ in i ugnen, grädda tills potatisen är mjuk.
  5. Servera med en god sallad!

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • vecc 8 april 2011

    Har inte smakat, men dömer man efter ingridienserna så kan det inte bli annat än en hit. :) Har sparat i min kokbok. Tack!

  • Seejay 9 april 2011

    Supergott !

  • sandja 12 april 2011

    Provade detta i helgen och det var väldigt gott! Dock tog det lång tid i ugnen så kanske hade varit smart att förkoka potatisen...

  • marianorden2 15 februari 2012

    Ska testa på detta recept!! Skiva potatisen tunnare eller gör stavar så går det betydligt fortare, ett tips använd matberedare!! Då slipper man stå och göra allt för hand och det blir jämnare :)

  • ericala 22 april 2012

    Jättegott! :)

  • christincarlsson 12 november 2012

    Jättegott!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.