Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis och köttfärslåda med ostsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En jättegod gratäng som uppskattats av alla som ätit den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och skär den i tunna skivor (som till en potatisgratäng).
  2. Fräs köttfärsen, blanda i tomatpuré, salt och svartpeppar.
  3. Gör ostsåsen (den ska vara ganska lös).
  4. Smörj en ugnsfast form, ha i hälften av potatisskivorna, krydda med salt och peppar, ha på köttfärsröran och sen resten av potatisskivorna, salt och peppar igen. Häll på ostsåsen. Se till att såsen kommer ända ner i gratängen genom att hjälpa till med en gaffel runt kanterna.
  5. Gratinera i ugnen i ca en timme (tills potatisen är mjuk) i 200 grader.
  6. Servera med en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • cispa 19 juli 2008

    helt okej! kanske det skulle behövas lite flera kryddor bara...

  • fiint11 20 september 2009

    väldigt gott. även min kräsna sambo gillade den =) ska vi heltklart göra fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.