- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En krämig och matig soppa med smaskig topping.
Instruktioner
- Koka upp buljongtärningarna i separat kastrull.
Skölj och hacka purjolöken. Skala och skiva potatisen tunt.
- Stekt till lök och potatis i smör i stor kastrull eller gryta några minuter. Det ska inte få färg. Häll i mjölk och uppkokad buljong. Låt allt koka tills potatisen är mosig.
- Ta bort soppan från plattan och kör med mixerstav till slät konsistens.
Sätt tillbaka soppan på värmen och häll på grädden, rör om och krydda med salt, svartpeppar och häll i riven parmesan.
- Serveras med hackad basilika och riven parmesanost bredvid, vilket kan plockas på efter behag.
- Strö på lite flingsalt om så önskas och om kött önskas så är något av de nämnda toppingarna goda.
Publicerat den
22 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar