Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis och purjolöksoppa med parmesan

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En krämig och matig soppa med smaskig topping.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp buljongtärningarna i separat kastrull. Skölj och hacka purjolöken. Skala och skiva potatisen tunt.
  2. Stekt till lök och potatis i smör i stor kastrull eller gryta några minuter. Det ska inte få färg. Häll i mjölk och uppkokad buljong. Låt allt koka tills potatisen är mosig.
  3. Ta bort soppan från plattan och kör med mixerstav till slät konsistens. Sätt tillbaka soppan på värmen och häll på grädden, rör om och krydda med salt, svartpeppar och häll i riven parmesan.
  4. Serveras med hackad basilika och riven parmesanost bredvid, vilket kan plockas på efter behag.
  5. Strö på lite flingsalt om så önskas och om kött önskas så är något av de nämnda toppingarna goda.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.