Det är enkelt och det går snabbt att laga den här goda soppan. Brödkrutonger till är krispigt och gott. Soppan kan även kylas och serveras kall.
Instruktioner
- Brödkrutonger:
Skär bort kanterna på brödet, skär brödet i stavar och stek dem krispiga i smör.
- Skala och skölj potatisen och skär den i mindre bitar. Ansa, skölj och skiva purjolöken, endast den ljusa delen ska användas.
- Smält smör i en kastrull, lägg i purjolöken och låt den fräsa under lock tills den är mjuk, utan att ta färg.
- Lägg i potatisen, krydda med timjan, salt och vitpeppar.
- Lägg på lock och låt fräsa ytterligare några minuter. Tillsätt hälften av buljongen och låt sjuda på svag värme i 15 minuter.
- Mixa till puré. Häll tillbaka purén i kastrullen. Tillsätt resten av buljongen och värm långsamt upp till kokpunkten.
- Servera med brödkrutongerna.
Publicerat den
14 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar