Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis och purjolökssoppa med brödkrutonger

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det är enkelt och det går snabbt att laga den här goda soppan. Brödkrutonger till är krispigt och gott. Soppan kan även kylas och serveras kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Brödkrutonger: Skär bort kanterna på brödet, skär brödet i stavar och stek dem krispiga i smör.
  2. Skala och skölj potatisen och skär den i mindre bitar. Ansa, skölj och skiva purjolöken, endast den ljusa delen ska användas.
  3. Smält smör i en kastrull, lägg i purjolöken och låt den fräsa under lock tills den är mjuk, utan att ta färg.
  4. Lägg i potatisen, krydda med timjan, salt och vitpeppar.
  5. Lägg på lock och låt fräsa ytterligare några minuter. Tillsätt hälften av buljongen och låt sjuda på svag värme i 15 minuter.
  6. Mixa till puré. Häll tillbaka purén i kastrullen. Tillsätt resten av buljongen och värm långsamt upp till kokpunkten.
  7. Servera med brödkrutongerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.