Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kokt potatis som är inrullad i smördeg, skurna sedan i skivor som gräddas på plåt i ugnen med ost på.

Ingredienser

Instruktioner

1. Koka potatis (gärna mandelpotatis) så det räcker till 6 personer. Låt de bli kalla. 2. Lägg ut en smördegsplatta (1 rulle) på smörpapper. 3. Dela potatisen i bitar och lägg ett lager (så mycket som får plats) på smördegsplattan. Lämna ca. 3 cm på varje långsida som det inte finns potatis på, detta för att sedan kunna trycka ihop kanterna. 4. Lägg ett lager med riven ost (lämna lite ost som garnering) på potatisen. Gillar du inte smakrik ost ta en mildare. Salta och peppra efter smak. 5. Rulla ihop till en rulle (typ rulltårta) och tryck ihop skarven. 6. Skär i ca. 2-3 cm tjocka skivor och lägg dem på plåten. Strö lite riven ost på skivorna. 7. Grädda i ugnen ca. 220 grader ca. 15-20 minuter, tills smördegen har fått fin färg och potatisen är varm.

Liknande recept

Kommentarer (15)

  • evaldo 7 november 2007

    Det verkar intressant. Det ska jag prova vid tillfälle. Lite annorlunda.

  • kjellian 30 augusti 2008

    SUPERGOTT`Ett bland de godaste potatisrecept jag ätit, har gjort det idag och fått plus från min sambo som är väldigt kräsen på mat. detta ska vi bjuda på till våra vänner

  • Disen 3 oktober 2008

    Oj, oj, oj så gott det var. Annorlunda och lättlagat. Jag bara längtar tills jag får bjuda på detta. Annorlunda och supergott. klart högsta poäng från mig och familjen!!!!!!!!

  • Djanan 20 november 2008

    Hej det skulle jag gärna vilja testa idag, men en fråga när man skär smördegen 2-3 cm anstånd. Ramlar inte potatisen ut då?

  • jessicaerke 29 november 2008

    Tusan att jag inte har smördeg hemma! Lät ju supergott!

  • MariaBergman 16 januari 2009

    Så gott detta var! Enkelt att göra och kul med något annorlunda. Kommer definitivt att göra detta igen!

  • pia61 15 februari 2009

    Det här gjorde jag igårkväll till Fläskfile i Whiskysås. Blev jättegott. Högsta betyg och receptet är flyttat till mina favoriter!

  • SEAbjrpn 24 mars 2009

    Ska prova detta lite ovaligt. Kram SEA

  • maria_tomelilla 5 december 2009

    Så himla goda och lite annorlunda. Har bjudit på dom flera gånger och alltid lika uppskattade. Ser ju mycket krångligare ut än vad det är! Tack!

  • miramamman 29 december 2009

    Jättegott och riktigt enkelt när man slipper kavla smördeg.. Jag lade på varmt potatismos så smördegen började dela sig, och kladdade det var inte bra, Så vi gräddade den som en hel stubbe skivade när den kallnat lite och värmde på den till serveringen. Det blev gott det med, men det blir snyggare och roligare att grädda dem i skivor. (har gjort det på konferens en gång)

  • fiaflickan 15 januari 2010

    Detta ska jag göra i helgen för fjärde gången inom loppet av en månad!!Gjorde det på nyårsafton och det finns bara ett ord att säga, SUCCE´!!!! ALLA ville ha receptet!!Det är supergott och lätt att laga.STORT TACK för detta supersmarriga recept!!!! p.s.Jag tar dock mer västerbotten eftersom det är så gott!!:)

  • berggrenskan 9 april 2010

    Hej jessicaalm, jag la in en bild. Hoppas du inte misstycker. Mvh Monica

  • 7201 25 juli 2010

    Detta kommer jag GARANTERAT att testa....det riktigt vattnas i munnen. Återkommer med betyg senare. /Sussi

  • Corellis 14 augusti 2010

    Det här blev en riktig succé! Jag lade till lite rivna morötter också, det blev jättegott! Det är kommer vi att göra fler gånger när vi vill ha det lite festligt.

  • christincarlsson 17 augusti 2011

    Helt underbara. Klar 5:A

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.