Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis & purjolökssoppa med kassler

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta recept kommer från ett häfte som medföljde Vi Föräldrar för rätt många år sedan nu. Våra barn älskar soppan!!! Vi äter den dock utan kassler men det gör man förstås som man vill!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj potatisen och purjolöken. Skär dem i tunna skivor och fräs i en gryta utan att det tar färg. Häll på buljongen. Koka under lock tills potatisen är sönderkokt.
  2. Strimla under tiden kasslern. (Jag fräste den därefter lätt i en stekpanna men det gör man som man vill.)
  3. Vispa soppan med en stålvisp (jag använder elvisp). Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt grädden och blanda ner gräslök eller persilja. Lägg lite kassler i varje sopptallrik vid serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sandja 12 april 2011

    Tack för receptet på en jättegod soppa som även mina barn på 4 och 1,5 år älskade!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.