Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis sous vide

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 20 minuter
Skriv ut

Eftersom jag precis blivit ägare till en sous vide maskin och har svårt att hitta recept så har jag testat mig fram med olika recept. Här är ett på en jättegod potatisrätt som passar till en god köttbit.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att hacka och steka de soltorkade tomaterna i lite av oljan, pressa i vitlöken och rör om och stek en kort stund. Ta bort från plattan. Skiva potatisen i jämntjocka skivor. Blanda potatis och tomatröran och salt och peppar i en skål. Lägg allt i en vacuumpåse och vacuumförpacka och försegla påsen. Lägg i sous vide maskinen på 84 grader och kör i 2 timmar och 20 minuter. Ta upp och servera genast. Man kan göra detta flera dagar innan. Det är då viktigt att man kyler ner potatisen snabbt i vacuumpåsen och förvarar den i kylskåp tills den skall användas. Sedan är det bara till att värma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.