Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En liten kändis. Tips: Om du blandar i 1 msk kakao i smeten till bottnarna får det en lätt chokladsmak, eller varför inte smaksätta smörkrämen med rivet apelsin eller citromskal istället för vaniljsocker

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Sikta ner det i smeten. Häll smeten i en långpanna 30x40 cm klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 min. Låt svalna.
  2. Fyllningen. Blanda vatten coh mjöl i en kastrull. Låt det koka några min under omrörning. Rör ner äggulan och låt krämen kallna.
  3. Rör matfett och siktat florsocker smidigt. Klicka i den kalla krämen under omrörning. Vispa kraftigt, gärna med elvisp. Smaksätt med vaniljsocker eller arrak.
  4. Ta med mått ut 24 runda bottnar i kakan, ca 6 cm i diameter. Lägg de 2 och 2 med lite sylt emellan.
  5. Bred smörkrämen runtom bakelsen. Lägg gärna rikligt med kräm ovanpå bakelsen. Kavla ut marsipanen eller köp färdig kavlad på ICA. Ta med mått ut 12 runda plattor, ca 10 cm i diameter.
  6. Lägg plattorna över bakelserna och tryck till. Gör gärna några "groddhål" i parsipanen och sikta över lite kakao. Förvara svalt

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • StinaO 25 april 2010

    Underbart goda o ser så avancerade ut, precis som från bageriet! Tack för receptet, skoj att göra bakelser någongång o inte bara i långpanna. Kram!

  • Cassiopeya 28 januari 2014

    Var bara tvungen att testa dessa trots att smörkräm inte är min favorit. Gjorde vanlig botten, den blev väldigt fluffig och fin! Nästa gång ska jag vända den som en rulltårta så den lossnar lätt från pappret. Kokade egen blåbärssylt och bredde mellan kaklagren. Väldigt gott. Men den var nästan ännu godare dagen efter när smakerna hunnit sätta sig lite. Gjorde nog lite stora bakelser dessutom för det blev bara fem, och det blev lite väl mastigt. Får tänka att det ska bli mindre nästa gång, rymmas i vanliga bullformar. Och att kavla marsipanen riktigt tunt. Tack för ett bra recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.