Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falska potatisbakelser deluxe

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

En falsk potatisbakelse i långpanna, lyxa till med att blanda marsankräm i smörkrämen. Man skulle kunna kalla den för kaloribombkaka också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka marsankräm enligt förpackning. Jag brukar använda Ekströms marsan för kokning förpackade i portionsbrev. Jag kokar då av 3 brev. Marsankrämen måste kallna helt,(annars smälter smörkrämen)
  2. Sätt ugnen på 200 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper.
  3. Botten: Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda i det i äggvispet. Tillsätt mjölk och det smälta smöret lite i taget. Rör om under tiden. Grädda kakan i 200 grader i ca. 15-17 minuter, prova med sticka när den börjar bli klar.
  4. Smörkrämen: Blanda alla ingredienser till smörkrämen och vispa ihop den. Vispa ihop smörkrämen och den kalla marsnankrämen. Bred ut krämen i ett tjockt lager på den kalla kakan. Grovriv mandelmassan direkt över krämen. Låt stå kallt en stud så att smörkrämen stelnar lite.
  5. Skär kakan i fyrkantiga bitar. Dofta över med kakao. (Jag brukar göra det efter jag har skurit kakan, det blir finare. Alt. vid servering.) Denna kaka bör du frysa in allt du inte tänker äta upp idag. (Marsankrämen kan bli dålig inom några dagar om du inte fryser den.)

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • blunder 28 oktober 2008

    Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli

  • sofiewedin 1 mars 2010

    Ootroligt goda!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.