Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Irländska potatisbröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Lena som sammet är de här goda bullarna!

Ingredienser

Instruktioner

Blanda potatismjölet med 4 dl av vattnet och koka upp det under vispning tills det tjocknar. Låt det svalna till cirka 37º. Rör ut jästen med 1 dl fingervarmt vatten i degbunken. Arbeta in samtliga ingredienser till en ganska lös deg. Jäs degen i bunken i ungefär 25 minuter. Den här degen är svår att knåda, eftersom den skall vara lös. Knåda så gott det går en kort stund och rulla sen ut två längder. Skär dem i bitar och vänd dem i lite potatismjöl. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Jäs bullarna på plåten cirka 30 minuter. Grädda bröder mitt i ugnen i 225º 15-20 minuter eller tills de har fin färg. Låt dem svalna på galler men utan bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kisse70 1 februari 2012

    Jag bakar allt vårt matbröd. Dök på detta recept idag på eftermiddagen. De såg så goda ut så jag bestämde mej för att baka just dessa frallor. Det var väldigt enkelt att baka frallorna tycker jag, det var inga problem alls.. Tog ut plåten för en stund sen. Vi provåt frallorna ljumma med ost och marmelad på. Hela familjen blev stormförtjusta i det här brödet. De är helt enkelt supergoda! Enligt önskemål från familjen ska jag baka dessa frallor minst en gång i veckan. Så tack snälla du för att du delat med dej receptet på den här bloggen!

  • Annras 1 februari 2012

    Hej, Kisse70, och ett jättetack för de berömmande orden om mina irländska potatisbröd! Kram / Ann

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.