Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisbröd med pomerans

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Potatis i brödet gör det saftigt och hållbart. Pomerans smakar klassisk jul!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen med degvätskan. Riv potatisen. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en kladdig deg. Täck degbunken med plastfolie. Låt degen jäsa över natten i kylen.
  2. Dela degen i två. Forma till runda bröd. Vänd dem i rågmjöl. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Ställ en liten ugnssäker form med 1 dl vatten i botten av ugnen. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 1 timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.