Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grundrecept potatischips

 
Skriv ut

Smaskens. Gör chips från grunden och krydda dem med din favoritsmak. Du kan använda vilken potatis du vill. Bakpotatis, mandelpotatis eller t om blå kongo för färgade chips, vilket kan bli lite raffinerat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj potatisen och skär dem i riktigt tunna skivor, gärna med mandolin. Klappa potatisen torr med en ren kökshandduk.
  2. Hetta upp oljan till 160 grader i en fritös eller stor tjockbottnad gryta. Lägg i några potatisskivor åt gången, en och en och fritera 1-2 minuter, tills de blivit gyllenbruna. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta och smaksätt eventuellt chipsen med någon av smakerna i receptet eller experimentera gärna med egna. Jag har provat med finriven parmesanost. Det blev jättegott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.