Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng som kan förberedas dan före

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En jättegod och krämig gratäng. Väldigt praktisk då den bara är att slänga i ugnen på själva "ät-dagen", då man förbereder den dagen innan. En räddare i nöden för mig många gånger, då jag väntat hungriga gäster på besök!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dagen innan: Skala och finskiva potatisen. Finhacka ett par, tre vitlöksklyftor
  2. Värm grädde, mjölk, vitlök, salt och peppar i en kastrull. Lägg i potatisen och i med en nypa riven muskot. Koka svagt tills potatsien mjuknar, ca 25-35 minuter. Rör om då och då.
  3. Häll potatisen i en smord ungsäker form. Låt svalna. Täck med plastfolie och sätt in formen i kylen.
  4. Dagen därpå, "ät-dagen": Sätt ugnen på 175 grader. Strö osten över gratängen och gratinera i ugnen i 35-40 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bbahr 28 januari 2010

    Jättegod och bra att kunna förbereda dagen innan!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.