Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng med crème fraiche

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Utmärkt bjudrätt som går att förbereda och värma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatsien i tärningar. Ansa och strimla salladslöken. Koka upp grädde, mjölk och crème fraiche. Tillsätt potatisen och låt puttra i 5 minuter utan lock. Rör i fänkål och salladslök och krydda med pressad vitlök och salt. Häll blandningen i en ugnssäker form.
  2. Tillag i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills potatisen är mjuk och gratängen fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.