Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kabab Kobide Mahitabe / persiska köttfärsbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegoda...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv lökarna, blanda med köttfärs, salt och peppar. Kör köttfärsen i mixer för att få den riktigt slät och jämn. Om man inte har en mixer tillsätter man ½ tsk bakpulver eller 1 ägg istället.
  2. Arbeta köttfärssmeten så den går ihop. Gör köttfärsbiffarna och stek dem i olja på medelvarm platta i 10 minuter på varje sida. Dela tomaterna, sänk värmen till lägsta nivå och lägg tomaterna i stekpannan. Lägg på ett lock och låt eftersteka i 30 minuter. Servera med sky, ris, potatisgratäng eller stekt potatis.
  3. Om man tillsätter 4 kokta potatisar som mosats väl i köttfärsen och formar till köttbullar kallas rätten kotlett.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.