Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng med bacon

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mums! Kan med fördel göras utan både lök och vitlök om det är så att man inte tycker om/tål lök. Även grädde kan förstås användas, eller bara mjölk. Receptet kan varieras på många valfria sätt, detta är i alla fall det jag gör oftast.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnsform. Skala och skiva potatisen så tunt du kan, lägg i formen. Finhacka lök och vitlök, lägg i formen. Ta det mesta av osten (lämna ca 1 dl kvar) och strö över potatisen och löken. Salta.
  2. Blanda ingredienserna i formen. Häll på grädden och mjölken. Strö över den sista osten. Sätt in gratängen i ugnen i ca 30 minuter eller tills potatisen är färdig.
  3. Klipp eller skär under tiden baconet i mindre bitar. Ta ut gratängen ur ugnen och strö över baconet. Sätt in formen igen och gratinera i 15-20 minuter tills baconet är tillräckligt knaperstekt.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Softilation 19 april 2009

    Kalasgott och kalasenkelt! Fast jag stekte baconet först och la den mellan potatisskivorna.

  • Glitterfia 26 april 2009

    Det här blev jättegott!! Använde lagrad prästost, hälften vanlig grädde och hälften mjölk, 1 tsk salt och eldorado´s bacon i storpack (lite tjockare skivor) Kommer att laga detta igen och gratängen blev ju super så den blir det nog till någon annan mat också. Frågade bonusdottern vilket betyg hon skulle ge rätten: - 4,5 kanske för det är inte något man äter jämt. - Om man ska tänka på hur gott det smakade då? - Ja, då blir det en 5:a.... Så en 5:a från oss får rätten =)

  • Lena 9 juni 2009

    Hejsan!! Vi vill tacka för ett kanon recept.. Detta kommer att göras fler gånger. Vårat betyg blir en klar femma. Mvh Lena

  • Carpediem76 12 april 2011

    Jätte gott tyckte vi :) Jag bytte dock ut potatisen mot kålrot, rättika och rotselleri samt att jag satt lite grovmalen svartpeppar, i övrigt följde jag receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.