Den här mustiga gratängen med kalkon och potatismos är en perfekt allt-i-ett-rätt.
Instruktioner
- Hacka löken och vitlöken. Tärna kalkonköttet. Skala potatisen och skär den i bitar.
- Hetta upp 1 msk margarin i en tjockbottnad kastrull och lägg i lök och vitlök. Fräs under omrörning en-två minuter. Tillsätt kalkonköttet och bryn runt om. Häll på buljongen och koka upp. Lägg i broccolin och sockerärterna, låt sjuda fem minuter.
- Blanda majsena med lite kallt vatten och rör ner i kastrullen. Koka upp under omrörning och låt sjuda tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt och peppar. Portionera upp i fyra ugnsfasta portionsformar.
- Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatisen i lätt saltat vatten. Låt den rinna av väl och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt mjölk och resten av margarinet. Mosa till ett löst potatismos.
- Portionera upp potatismoset ovanpå kalkonen i formarna och släta till ytan med baksidan av en sked. Gratinera i ugnen 20 minuter tills potatismoset har fått en gyllene färg.
Publicerat den
28 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar