Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungersk gurksallad

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Gjorde denna som tillbehör igår till stekt ryggbiff och potatisgratäng...blev suuupergod

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala gurkan och skär sedan gurkan i jämna tunna skivor
  2. Lägg gurkskivorna i en skål och strö över salt. Använd dina händer för att blanda gurkan och saltet tillsammans så att all gurka är täckta med salt. Låt gurkan vara i 15-20 minuter för att vätskan ska försvinna.
  3. Gör dressingen medan gurkan ligger i saltet. Pressa 2 vitlöksklyftor. Vispa ihop pressad vitlök och vinäger paprikakrydda gräddfil och olja.
  4. När det har gått 15-20 minuter lägg gurkan i ett durkslag och låt vätskan rinna av. Lägg sedan en liten tallrik (eller något liknande) över gurkorna i durkslaget och tryck försiktigt för att pressa ut så mycket vätska som möjligt.
  5. Hacka den röda paprikan i ej för små bitar.
  6. Torka gurkskivorna torra med hushållspapper. Lägg nu tillbaka gurkan i skålen och blanda försiktigt ner dressingen tillsammans med den hackade paprikan.
  7. Låt gärna salladen stå i en halvtimme innan servering för bästa smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.