Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng med kassler, morötter och lök

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Bra middag, som passar både till helg och vardag. Receptet är ”modell större”

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatis och morötter.
  2. Skölj den skivade potatisen med vatten.
  3. Hacka löken (Kan bytas ut mot purjolök).
  4. Varva potatis, morötter och lök i en form. Krydda varje lager.
  5. (Formen jag använder är IKEAS Koncis, 40x32x6,5)
  6. Häll över grädden. Den grädden jag föreslår tycker jag fungerar jättebra till vardags (Bäst i min smak av de lättare varianterna), men önskar du festa till det lite blir gratängen krämigare med fetare grädde.) I ugn ca 45 minuter. Varmluft 175 grader (tycker jag blir bäst), men 200 grader vanlig ugn fungerar också.
  7. Under tiden har du skivat kasslern i ca ½ cm tjocka skivor.
  8. När potatisen är mjuk lägger du över kasslerskivorna och strör över osten.
  9. Därefter i ugn ca 5 minuter till.
  10. LYCKA TILL!!!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • lazzzzz0 24 januari 2009

    Jaa. jag hittade receptet. Fick leta en stund är nog inte så bra på det här. Lars.

  • viralottan 27 januari 2009

    Hej! Detta var jättegott! Jag tog purjolök istället för gul lök, det går bättre hem hos barnen. Jag använde vanlig långpanna och det fungerade också bra. Som helgmat skulle jag nog använda lite fetare grädde men som vardagsmat var det precis lagom. Min dotter, 5 år, tyckte till och med att vi skulle äta detta på hennes pappas födelsedag... Inget dåligt betyg va?! Jag gillar att du har recept med lättare mejerivaror, eftersom jag är en sån som räknar points. Tack!!!

  • grassicats 3 februari 2010

    Hej... Mycket god gratäng, omtyckt av alla i familjen. Tack för receptet MVH Grassicat's

  • StudentEllen 7 mars 2010

    Jättegott! Jag hade den i 175 grader och jag fick ha den i en timme i ugnen :( så det är nog bäst att ta 200 grader. Jag skivade kasslern i tärningar istället, det ser finare ut :) Jag sitter o äter den nu, mmm det blev så gott, yummmi!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.